fbpx
 •  
  Mijn interesse in mensen en hun gedrag zit er al van jongs af aan in, waarom ze doen wat ze doen.
  Ik was een introvert kind, dat niet introvert wilde zijn.Ik begreep van mijn eigen gedrag niet veel, laat staan dat ik er verandering in kreeg. Daarbij maakte dat een aantal gebeurtenissen uit mijn verleden me deden geloven dat ik ‘niet goed genoeg was’, dat ik er niet bij hoorde, dat ik het niet waard was... . Onzeker, bang om afgekeurd te worden, erg afhankelijk van de goedkeuring van de ander. Onbewust ontwikkelde ik een uitgesproken perfectionisme. Mijn innerlijke criticus, daar kon ik altijd op rekenen, die ging nooit op vakantie, sliep nooit en stond altijd klaar met commentaar… zucht.
  Toen ik 20 was zette ik mijn eerste stappen rond persoonlijke ontwikkeling.Eerst waren dat gesprekken bij de psycholoog. Op mijn 28e stierf mijn papa door zelfdoding. Toen kreeg ik een aardige klap. Was ik het niet waard om….? Op mijn 33e, na de geboorte van mijn derde kind, kwam ik in een burn-out terecht. Ik bleef maar wroeten en ploeteren, zo voelde dat toen...Wat was er toch mis met mij?Ik ging nu echt aan de slag, ik volgde familie-opstellingen, rebirthing, innerlijk kind-werk, mindfulness, cursus  ‘Hoe omgaan met hoogsensitiviteit?’ Dit deed me allemaal wel deugd, en toch bleef ik in bepaalde patronen hangen, waar ik zo graag vanaf wilde.
  Tot ik, in 2012, startte met het volgen van een NLP opleiding bij Novalife die de aanzet was voor nog andere opleidingen, workshops en cursussen in de richting van coaching.Wat ik daar bij mezelf ontdekt, geleerd èn veranderd heb, dat wil ik met andere mensen delen.Innerlijke rustKeuzes maken, van binnenuit, waarbij denken, voelen en doen op mekaar zijn afgestemd. Ik bepaal zelf welke richting mijn leven en werk uitgaan. Ik bepaal wat ik eet. Een gezonde dosis zelfvertrouwen. Zonder oordeel kijken en luisteren,  blijft een uitdaging ☺, met respect voor ieders unieke model van de wereld. Humor (dat had ik altijd al, maar dat was een beetje in-gewikkeld geraakt)
  Een gereedschapskist met werkmiddelen die me de kans geven om mezelf en de ander verder te ontwikkelen.Passie, innerlijke drive
   
 •  
  Ontwikkelen is een proces van letterlijk ont-wikkelen. Stap voor stap ont-wikkelde ik me van een laagje, doorheen de jaren opgebouwd, oorspronkelijk een beschermlaagje (want dàt is het doel van de innerlijke criticus: je kwetsbaarheid beschermen) , wat op de duur eerder een corset werd. Ik ben me er bewust van dat mijn innerlijke criticus en perfectionist nog aanwezig zijn. Ze hebben alleen niet meer de overhand. Ik wil blijven groeien en beter worden in mijn vak. 
  Op deze manier komen deze 2 delen me goed van pas!
  Wat het me opgeleverd heeft is een heel andere kijk op mezelf. NLP heeft voor mij daar de basis gelegd. Nu kan ik gerust vertellen dat ik een gezonde dosis zelfvertrouwen heb om te doen en laten waar ik zelf voor kies. Ondertussen vind ik het bij mijn leven horen, het verder ont-wikkelen. Ik ben me bewust dat ik op deze manier een plezierig, mooi, kleurrijk leven creëer. Een leven dat bij me past, waar ik gelukkig van word.
  Sinds 2015 ben ik als begeleider aan de slag in de NLP-opleiding.
  In 2016 volgde ik de opleiding kinder- en jongerencoach. En een opleiding systemisch coachen.
  Wat kindercoaching betreft, is mijn grootste inspiratiebron mijn 20-jarige ervaring in het buitengewoon lager onderwijs, waar ik ruimschoots de kans kreeg om met heel wat kinderen gesprekken te voeren.
  Ik vind het telkens weer een schat te mogen ontdekken wat er in hun hoofden en hartjes afspeelt.
  Ik vind het boeiend om af te stemmen op ieder kind zijn eigenheid.
  Om achter het masker van bepaald gedrag een positieve intentie te zien.
  Om kinderen te zien groeien.
  Om in de spiegel te durven kijken die ze me voorhouden en ervan te leren.
  Dankzij mijn 3 eigen allerliefste kinderen, 18, 16 en 11 jaar, weet ik inmiddels hoe het is als ouder.
  Een hele klus.
  Een weg van wroeten en ploeteren, ontwikkelen, leren met vallen en opstaan, genieten, liefhebben! En nog zoveel meer …. :-)
   
 • Opleidingen

 • NLP Master-Practitioner bij Novalife

  NLP begeleider bij Novalife • Systemisch coachen (essentials) bij Open Mind

 • Kinder- en jongerencoach bij Open Mind